TRÈVOL DE PRAT
NOM POPULAR : Trèvol de prat
NOM CIENTÍFIC: Trifolium pratense
NOM CASTELLA: Trébol de prado
PROPIETATS: Aperitiu, digestiu, hepatoprotector, diürètic, depuratiu, antiespasmòdic, sedant, expectorant.
PART DE LA PLANTA QUE S’UTILITZA: Les summitats florides.
VIRTUDS I USOS: S’utilitza a la medicina popular, sol o en combinació d’altres plantes digestives, per normalitzar el funcionament de l’aparell digestiu quan i han nàusees, acides estomacal, falta de gana o estrenyiment. Es un bon expectorant en afeccions respiratòries , i sobre tot com depuratiu per estimular la emissió de l’orina. També es diu que te propietats estrogen iques, i podria ser un gran suport per pal·liar les dolences pròpies de la menopausa.
CULINARI Les fulles es poden menjar com a verdura i en amanides.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada